dna Life test

Den moderna människan utsätts dagligen för gifter – du får i dig miljögifter, kemikalier, konserveringsmedel och medicinrester från luften du andas, vattnet du dricker och maten du äter. Detta sker varje dag och din kropp behöver rätt mängd näring för att dels skydda sig mot toxiska ämnen samt för att kunna eliminera gifterna och föra dem ut ur kroppen.

Många människor har sett ett mönster av sjukdomar bland sina släktingar, och tänker därför att det även skall bli deras öden i framtiden. Idag vet man att epigenetiken (livsstil och miljö) spelar en större roll huruvida vi skall bli sjuka eller behålla vår optimala hälsa. Vi ärver våra gener men vi ärver också beteende och livsstil via vår uppväxt, vilket gör att vi därför lättare drabbas av samma sjukdomar som våra förfäder.

Så varför gör man då ett DNA test? Ett test visar vilka gen-variationer du har. Du ärver 2 st kopior av varje gen – en från varje förälder. Detta betyder att du kan ha en medfödd gen, som lättare ger dig förutsättningar att drabbas av sjukdom. Men vet vi om det, kan vi med hjälp av rätt miljö och livsstil se till att denna gen inte kommer att ”agera”. Den stängs av. Den motsatta situationen är att du kan ha en medfödd gen, som inte visar någon variation – risken är låg för viss sjukdom. Men om du utsätter kroppen med en dålig livsstil – stress, dålig mat, dålig sömn, kemikalier – så kan denna gen ändå bli aktiv och börja agera. Jag brukar säga ett en gen är antingen född smutsig eller så agerar den smutsigt. Genom att förstå din unika genetiska kod kan du optimera din hälsa, förebygga och även vända på redan påbörjad sjukdom.

Det finns många olika DNA tester - enskilda och kombinationspaket. Här kommer några förslag på vad som kan mästas i de olika testerna:

DNA Health belyser kolesterol metabolismen, metylering, biotransformation, oxidativ stress, inflammation, insulin känslighet, benhälsa, järnmetabolism samt hur kroppen svarar på bl.a salt, laktos och koffein.

Pris: 225 € + frakt med DHL Express 

DNA Mind belyser 30st gener inom 3 st områden inom mental hälsa: neurodegenerativa sjukdomar så som kognitiv nedsättning, demens och Alzheimers, sjukdomar som påverkar humöret så som depression, ångest, bipoläritet och PTSD. Man kollar även på beroende beteende. Man kollar på bl.a inflammation, metylering, stressrespons och cell-signalering.

Pris: 179 € + frakt med DHL Express 

DNA Diet belyser kosthållning och vilka förutsättningar man har att reglera sin vikt. Testet tar upp bl.a. fett metabolism och aptitreglering, men även hur viktig sömn och motion är för dig.

Pris: 179 € + frakt med DHL Express 

DNA Sport är för dig som redan idrottar och vill förbygga inflammationer, satsa på rätt sport (är du mer lagd för styrka eller uthållighet för din genetik?), energi och bränsleproduktion, syresättning och hur stort behovet för återhämtning är för dig. Det kommer fram många detaljer därtill.

Pris: 179 € + frakt med DHL Express 

Så här går det till:

Vi börjar med en hälsoanalys, om du inte har varit hos mig förut. Där görs en anamnes på dig och analys av dina symtom, för att jag skall få en helhetsbild av din livsstil och hälsa. Därefter beställs ett testkit från labbet i Danmark hem till dig (därav pris i Euro per kit). När du får ditt testkit finns det instruktioner, som medföljer. Sedan beställer du att DHL hämtar ditt kit och skickar det till labbet. Efter några veckor kommer svaret tillbaka till mig och då träffas vi igen och går igenom dina resultat. Samtliga tester levererar förslag på livsstilsförändringar och tillsammans med dem tar vi även i beaktande din anamnes.

Kontakta mig vid intresse av DNA tester. Jag hjälper dig steg för steg med hela processen - från beställning av kit, instruktioner som medföljer i kittet och hur du fixar med DHL. Det angivna priset är vad ett testkit och laboratoriets jobb kostar. Är man intresserad av fler tester på en gång så finns det olika kombinationer av test som labbet erbjuder förmånligare.

900 kr (ett test) för min analys och konsultation tillkommer och +150 kr för varje extra test.