Avslappningsmassage

De flesta människor har någon form av spänningar och ömhet i nacke, skuldror och rygg. Ofta beror de på stress och ensidig, stilla livsstil. Det kan även handla om skador och trauman, som gör att kroppen blir spänd i ett undermedvetet försvar.

Under de senaste decennierna har stressen ökat i samhället. Uttrycket ”gå in i väggen” fanns inte för 50 år sedan. Behovet av avspänning och antistress har ökat och är stort hos oss idag. Regelbunden avslappningsmassage, kanske så ofta som en gång i veckan, hjälper kroppen att varva ner och hitta tillbaka till ett avslappnat tillstånd.

Avslappningsmassage introducerades redan 1962 på Axelsons Gymnastiska Institut och är en effektiv och enkel metod, som Hans Axelson utvecklade vidare.

Massagen utförs med lugna och lätta grepp. Beröring och denna metod påverkar hela kroppen och är ofta smärtstillande och rogivande. Vissa klienter blir så avslappnade att de somnar – underbart! Det går bra att tillägga bioresonans behandling som ett avslut på massagen. 

Avslappningsmassage är bl.a:

  • välgörande
  • rogivande
  • stressreducerande
  • lindrar smärta då det utsöndrar endorfiner - måbra hormoner


Vid infektioner och/eller feber skall du avstå från massage. Du kan välja om du vill få massage med olja, eller behålla kläderna på.